Disset són les edicions del Caragol Tour i disset són els anys que la Federació de Colles d’Aplec del Caragol de Lleida i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida porten col.laborant per promocionar la festa i les comarques de Lleida.
El menú
L’estratègia, senzilla i saborosa: cuina del caragol en bona companyia i de la mà de professors i alumnes d’Eschotur, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Amb Mercè Tomàs i Josep Maria Riera, docents del centre i al capdavant de l’equip d’alumnes a cuina i sala, el menú es va obrir amb un assortiment d’aperitius a taula: Cassoleta de pasta brisa amb brandada de bacallà i caragols macerats amb all, Coca de pasta de full amb verduretes escalivades i caragols picants, Humus de faves i caragols amb vel de menta i allioli de Pera de Lleida i Paté amb caragol i calçots sobre torrada amb salsa romesco.
A continuació, dos tipus de caragols, a la gormanda i amb salsa d’ametlla, com a entrants. Els plats principals, també van incloure gasteròpodes a les seves receptes: Caneló de xai i caragols amb beixamel de romaní i Llom de conill farcit de caragols, espinacs i fruites seques, amb samfaina i salsa de ratafia. Com a postres, un altre producte de proximitat: Mousse de Pera de Lleida amb terra de gerds.
Sabor cent per cent lleidatà que va arribar també al celler amb vins i cava de Raimat i la Ratafia de L’Aplec, un licor de nous i Pera de Lleida a l’estil tradicional. El cafè de l’empresa local Cafès Batalla i els petit fours van tancar un menú elaborat amb oli d’oliva arbequina verge extra de la Cooperativa d’El Soleràs.
Tres presentacions per promocionar l’Aplec i Lleida
Seguint el traçat de l’Alta Velocitat com a línia estratègica, les colles de l’Aplec del Caragol visiten aquest any Madrid, Barcelona (Sant Esteve Sesrovires, 25 d’abril) i Saragossa (9 de maig), ciutat que, a més d’una presentació exclusiva per a mitjans de comunicació, oferirà les ja habituals Jornades del Caragol a Casa Pedro, els dies previs a la celebració de la festa.
.Di
