Cicle formatiu de Cuina i gastronomia

Família professional: Hoteleria i Turisme
Durada: 2 cursos/2000 hores
Modalitat: Presencial-DUAL

La competència general d’aquest títol consisteix a executar les activitats de preelaboració, preparació, conservació, finalització, presentació i servei de tot tipus d’elaboracions culinàries en l’àmbit de la producció en cuina, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental. FP DUAL Possibilitat de realitzar 1000 hores de formació en empreses punteres del sector amb contracte.

Aprenentatges

Tècniques elementals de cuina i de cocció
Disseny de menús i cartes
Tastos sensorials i organolèptics de productes
Participació en concursos de cuina, pastisseria, tapes
Participació en fires i esdeveniments del sector
Projectes innovadors amb productes per a diferents elaboracions

Titulació

Les persones que superen el cicle formatiu obtenen un títol de tècnic o tècnica.

Oportunitats

Camp professional
Aquest professional exercirà l’activitat tant en grans com en mitjanes i petites empreses, principalment del sector d’hoteleria, encara que també pot treballar per compte propi a petits establiments del subsector de la restauració.

Llocs de treball
Cuiner/a
Caps de partida o sector
Encarregat/da d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes