Cicle formatiu Serveis EN restauració
Família professional: Hoteleria i Turisme
Durada: 2 cursos/2000 hores
Modalitat: Presencial-DUAL
La competència general d’aquest títol consisteix a
realitzar les activitats de preparació, presentació i servei
d’aliments i begudes, així com les d’atenció als clients en
l’àmbit de la restauració, seguint els protocols de qualitat
establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció
de riscos laborals i protecció ambiental. FP DUAL
Possibilitat de realitzar 1000 hores de formació en empreses punteres del sector amb contracte
Aprenentatges
Tècniques de servei d’aliments i begudes
Emplatat i acabat de plats a la vista del client
Atenció al client i normes de protocol al restaurant
Paricipació en fires i esdeveniments gastronòmics
Preparació i participació en concursos de
cocteleria, barista, batuts, tapes i altres
Tastos sensorials i organolèptics
Projectes innovadors aplicats a la gastronomia i
begudes inèdites
Titulació
Les persones que superen el cicle formatiu obtenen un títol de tècnic o tècnica.
Oportunitats
Camp professional
Aquest professional exercirà l’activitat professional
tant en grans empreses com en mitjanes i petites
empreses, principalment del sector de l’hoteleria,
encara que també pot treballar per compte propi en
petits establiments de restauració. Aquesta
professió es desenvolupa en sectors i subsectors
productius en els quals es desenvolupen processos
d’elaboració i de servei d’aliments i de begudes, com
seria el sector de l’hoteleria i, en el seu marc, les
àrees d’hoteleria i restauració (tradicional,moderna i
col·lectiva).
Llocs de treball
Cambrer/a de bar cafeteria o restaurant
Empleat/ada d’economat d’unitats de producció i servei
d’aliments i de begudes
Ajudants de sommelier
Caps de rang
Bàrman o Barwoman
Auxiliars de serveis en mitjans de transport