Cicle formatiu Serveis EN restauració

Família professional: Hoteleria i Turisme
Durada: 2 cursos/2000 hores
Modalitat: Presencial-DUAL

La competència general d’aquest títol consisteix a realitzar les activitats de preparació, presentació i servei d’aliments i begudes, així com les d’atenció als clients en l’àmbit de la restauració, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental.

FP DUAL
Possibilitat de realitzar 1000 hores de formació en empreses punteres del sector amb contracte

Aprenentatges

Tècniques de servei d’aliments i begudes
Emplatat i acabat de plats a la vista del client
Atenció al client i normes de protocol al restaurant
Paricipació en fires i esdeveniments gastronòmics
Preparació i participació en concursos de cocteleria, barista, batuts, tapes i altres
Tastos sensorials i organolèptics
Projectes innovadors aplicats a la gastronomia i begudes inèdites

Titulació

Les persones que superen el cicle formatiu obtenen un títol de tècnic o tècnica.

Oportunitats

Camp professional
Aquest professional exercirà l’activitat professional tant en grans empreses com en mitjanes i petites empreses, principalment del sector de l’hoteleria, encara que també pot treballar per compte propi en petits establiments de restauració. Aquesta professió es desenvolupa en sectors i subsectors productius en els quals es desenvolupen processos d’elaboració i de servei d’aliments i de begudes, com seria el sector de l’hoteleria i, en el seu marc, les àrees d’hoteleria i restauració (tradicional,moderna i col·lectiva).

Llocs de treball
Cambrer/a de bar cafeteria o restaurant
Empleat/ada d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i de begudes Ajudants de sommelier
Caps de rang
Bàrman o Barwoman
Auxiliars de serveis en mitjans de transport