Cicle formatiu grau mitjà de Pastisseria, forneria i confiteria

Família professional: Indústries alimentàries
Durada: 2 cursos/2000 hores
Modalitat: Presencial

Aquests estudis capaciten per elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria; elaborar i muntar postres de restauració, compondre, acabar i presentar els productes elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores.

FCT
Més de 350 hores de formació pràctica en empreses punteres del sector indispensable en l’aprenentatge i una experiècia laboral en el currículum professional de l’alumne.

Aprenentatges

Tècniques elementals de pastisseria, rebosteria i confiteria
Disseny de postres, torrons, gelats, i figures de xocolata.
Coneixement i aplicacions de les diferents tècniques d'elaboració, emplatat i acabat de postres, aperitius i entrants salats
Participació en fires del sector i esdeveniments gastronòmics
Preparació i participació en concursos de pastisseria,
rebosteria, confiteria i postres
Coneixement dels productes amb tastos sensorials i organolèptics
Projectes innovadors aplicats a la pastisseria, rebosteria i confiteria

Titulació

Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica.

Oportunitats

Camp professional
Aquest professional exercirà l’activitat principalment en obradors artesanals o semiindustrials que elaboren productes de forneria, pastisseria i confiteria; així com en el sector de l’hostaleria, subsector de la restauració i com a elaborador per compte propi o aliè. També exerceix la seva activitat en el sector del comerç de l’alimentació, en aquells establiments que elaboren i venen productes de forneria, pastisseria i rebosteria.

Llocs de treball
Forner/a.
Elaborador/a de masses i bases de pizza
Pastisser/a
Elaborador/a i decorador/a de pastissos
Reboster/a Elaborador/a de caramels i dolços
Elaborador/a de postres en la restauració
Elaborador/a de brioixeriar