Cicle formatiu grau mitjà de Pastisseria, forneria i confiteria
Família professional: Indústries alimentàries
Durada: 2 cursos/2000 hores
Modalitat: Presencial
Aquests estudis capaciten per elaborar productes de fleca,
pastisseria i confiteria; elaborar i muntar postres de
restauració, compondre, acabar i presentar els productes
elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores. FCT
Més de 350 hores de formació pràctica en empreses punteres del sector indispensable en l’aprenentatge i una experiècia laboral en el currículum professional de l’alumne.
Aprenentatges
Tècniques elementals de pastisseria, rebosteria i confiteria
Disseny de postres, torrons, gelats, i figures de xocolata.
Coneixement i aplicacions de les diferents tècniques
d'elaboració, emplatat i acabat de postres, aperitius i
entrants salats
Participació en fires del sector i esdeveniments gastronòmics
Preparació i participació en concursos de pastisseria,
rebosteria, confiteria i postres
Coneixement dels productes amb tastos sensorials i
organolèptics
Projectes innovadors aplicats a la pastisseria, rebosteria i
confiteria
Titulació
Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica.
Oportunitats
Camp professional
Aquest professional exercirà l’activitat principalment en
obradors artesanals o semiindustrials que elaboren
productes de forneria, pastisseria i confiteria; així com
en el sector de l’hostaleria, subsector de la restauració i
com a elaborador per compte propi o aliè. També
exerceix la seva activitat en el sector del comerç de
l’alimentació, en aquells establiments que elaboren i
venen productes de forneria, pastisseria i rebosteria.
Llocs de treball
Forner/a.
Elaborador/a de masses i bases de pizza
Pastisser/a
Elaborador/a i decorador/a de pastissos
Reboster/a
Elaborador/a de caramels i dolços
Elaborador/a de postres en la restauració
Elaborador/a de brioixeriar