ESPECIALITZACIÓ FORNERIA I BRIOIXERIA ARTESANALS
Família professional: Hoteleria i Turisme
Durada: 600 hores (495 al centre i 105 en un centre de treball):
Modalitat: Presencial
La competència general del curs d’especialització en Forneria i Brioixeria Artesanals consisteix a elaborar, presentar i maridar productes tradicionals de forneria i brioixeria artesanals, dolços i salats, amb o sense farciment, a partir de masses mare de cultiu i preferments amb cereals tradicionals, especials i pseudocereals, respectant els requeriments de l’elaboració artesana i aplicant tècniques actuals amb creativitat. innovació, complint la normativa vigent de seguretat alimentària, prevenció de riscos i protecció mediambiental.
Curs d’especialització
Aprenentatges
Treball amb masses mare de cultiu. Treball amb diferents tipus de cereals per a l'elaboració de pans artesans. Coneixement i aplicacions de les diferents tècniques d'elaboració de brioixos i pastes fullades dolces i salades. Decoració de pans i brioxeria creativa. Coneixement dels productes amb tastos sensorials i organolèptics. Projectes innovadors aplicats a la forneria i brioixeria. Monogràfics i visites professionals.
Curs d’especialització
Certificat
Les persones que superen el curs obtindran un certificat d'especialització.
Oportunitats
Les persones que hagin obtingut el certificat que acredita la superació d'aquest curs d'especialització podran exercir la seva activitat principalment en obradors artesanals o semiindustrials que elaboren productes de forn, pastisseria i confiteria; així comen el sector d'hostaleria, subsector de restauració i com elaborador per compte propi o aliè. També exerceix la seva activitat en el sector de el comerç de l'alimentació en aquells establiments que elaboren i venen productes de fleca, pastisseria i rebosteria.
LLOCS DE TREBALL
Mestre Forner
Elaborador de pastisseria
Elaborador de masses i bases de pizza
Reboster
Catador de productes de panificació artesanal