ESPECIALITZACIÓ FORNERIA I BRIOIXERIA ARTESANALS
Famíla professional: Hoteleria i Turisme
Durada: 600 hores
Modalitat: Presencial
La competència general del curs d’especialització en Forneria i Brioixeria Artesanals consisteix a elaborar, presentar i maridar productes tradicionals de forneria i brioixeria artesanals, dolços i salats, amb o sense farciment, a partir de masses mare de cultiu i preferments amb cereals tradicionals, especials i pseudocereals, respectant els requeriments de l’elaboració artesana i aplicant tècniques actuals amb creativitat i innovació, complint la normativa vigent de seguretat alimentària, prevenció de riscos i protecció mediambiental.
Curs d’especialització
Aprenentatges
Treball amb masses mare de cultiu. Treball amb diferents tipus de cereals per a l'elaboració de pans artesans. Coneixement i aplicacions de les diferents tècniques d'elaboració de brioixos i pastes fullades dolces i salades. Decoració de pans i brioxeria creativa. Coneixement dels productes amb tastos sensorials i organolèptics. Projectes innovadors aplicats a la forneria i brioixeria Monogràfics i visites professionals
Curs d’especialització
Titulació
Les persones que superen el cicle formatiu obtenen un títol de tècnic o tècnica superior.
Oportunitats
Les persones que hagin obtingut el certificat que acredita la superació d'aquest curs d'especialització podran exercir la seva activitat principalment en obradors artesanals o semiindustrials que elaboren productes de forn, pastisseria i confiteria; així comen el sector d'hostaleria, subsector de restauració i com elaborador per compte propi o aliè. També exerceix la seva activitat en el sector de el comerç de l'alimentació en aquells establiments que elaboren i venen productes de fleca, pastisseria i rebosteria.
LLOCS DE TREBALL
Mestre Forner
Elaborador de pastisseria
Elaborador de masses i bases de pizza
Reboster
Catador de productes de panificació artesanal