El passat 26 d’abril, la Llotja de Lleida va acollir la preestrena de la pel·lícula Alcarràs. L’acte va comptar amb un muntatge esceno-gastronòmic, dissenyat per dues creadores de Ponent, la lleidatana Alexa Trilla @archicookture, i la balaguerina Maria Monseny @rawscenography_, que va mutar mentre el públic veia el llargmetratge dins l’edifici.
L’escena d’arribada recordava, gràcies a més de 500 palots cedits per la cooperativa de Montoliu i repartits per tota la plaça de la Llotja, el paisatge entre fruiters de l’època de collita. A la sortida, el públic trobava transformat aquest espai en una gran exposició d’elaboracions gastronòmiques produïdes per l’Escola d’hoteleria i turisme de Lleida @eschoturlleida i Bo de Shalom @bodeshalom a partir de productes del territori.
Al centre del muntatge, els assistents podien veure sis plaques solars simulades, conformades a partir de petits obsequis platejats disposats en retícula que homenatjaven la proposta de Carla Simón. Es tractava de les Pressànies, un petit confit composat per tres capes: el cor taronja de prèssec, una capa de xocolata verda al·legant el verd dels arbres fèrtils i una de xocolata negra com la terra d’on sorgeix la collita, guardat dins un embalatge de plata i que va elaborar l’almenarenc Ivan Pascual @ivanpascualchef .